Over Pedestal

Pedestal is een Deens interieurmerk dat kleurrijke ontwerpen creëert om het interieur een boost te geven. Diep geworteld in de traditie van Scandinavisch design weerspiegelen onze producten ons streven naar kwaliteit, functionaliteit en eenvoud. Wij ontwikkelen onze ontwerpen op basis van de laatste lifestyle- en interieurtrends van dit moment. Zo bieden we een relevant en dynamisch productaanbod gebaseerd op en gevormd volgens de manier waarop wij leven en onszelf omringen met schermen en geluid.

Verantwoordelijkheid

Duurzaamheid


Pedestal is op een duurzaamheidsreis. Wij zijn
ons bewust dat verantwoordelijke productie een constante focus vereist op ontwikkeling en optimalisatie. Daarom werken we constant aan de optimalisatie van de voetafdruk van onze productie. Hoe langer het product meegaat, hoe kleiner de impact op het milieu zal zijn. Daarom stellen we hoge eisen aan de kwaliteit van materialen. Het staal dat we gebruiken gaat een leven lang mee.

Verantwoordelijke productie


Wij vinden dat verantwoordelijkheid niet alleen het milieu betreft. Verantwoordelijke productie draait ook om het fabriceren van producten onder
uitstekende en veilige arbeidsomstandigheden. Via onze betrokken zakelijke partners waarborgen we strenge ethische normen en moderne productiemethoden.

We werken samen met een aantal professionele productiepartners die onze producten vervaardigen in moderne fabrieken. Doordat we met slechts enkele partners samenwerken, wordt gewaarborgd dat onze productie onder veilige en
gecontroleerde arbeidsomstandigheden plaatsvindt. Kwaliteitscontrole vindt plaats door voortdurende documentatie door onze onderaannemers en partners.

Bescherming van het milieu


Met een algemene holistische benadering van duurzaamheid streven we naar het maken van de juiste keuzes. We verzenden niet graag lucht over de wereld. Daarom zijn al onze verpakkingen ontworpen om zo weinig mogelijk loze ruimte te bevatten.

We streven naar het maken van verantwoordelijke keuzes op alle terreinen: van ons ontwerp- en ontwikkelingsproces tot hoe we goederen distribueren van de fabrikant tot de klant op de meest efficiënte en milieuvriendelijke manier.

Zoals elk modern bedrijf moedigen we onze werknemers aan om gezond te leven, zowel mentaal als fysiek. Wij juichen het toe als een medewerker de fiets in plaats van de auto gebruikt.

Design

Pedestal is de perfecte combinatie van eenvoud, functionaliteit en esthetische klasse met een speelse touch. Wij creëren eerlijke, veelzijdige en functionele designs, geïnspireerd op het industriële idioom van de twintigste eeuw.  In plaats van het proberen te verbergen van de constructie van onze designs, maken we
die juist zichtbaar en gebruiken we die als een bewust esthetisch kenmerk.

Distributie

Onze groeiende aanwezigheid omvat een groot aantal wederverkoopklanten. We hebben een diverse mix van accounts van enkele van de grootste retailers in Europa tot premium lifestylewinkels en musea voor moderne kunst.